Python Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Python Nedir? : Programlamada Çağın Lideri

Python nedir , geniş bir uygulama yelpazesi ve kullanım kolaylığı ile programlamada öne çıkan bir yüksek seviyeli, çok yönlü bir programlama dilidir. 90’lı yılların sonlarına doğru Guido van Rossum tarafından geliştirilen Python, sade sözdizimi ve geniş kütüphane desteği ile bilgisayar bilimcileri, yazılım geliştiricileri ve yapay zeka uzmanları arasında popülerlik kazanmıştır.

Python, öğrenmesi kolay, tamamen özgür ve ücretsiz bir programlama dilidir. Nesnelere dayalı bir dil olup okunabilirliği yüksektir. Python’un dili başka programlama dilleri ile kıyaslandığında, bunun daha az kod ile işlemleri yapmasının mümkün olduğu görülecektir. Python, bütün işletim sistemleri ile uyum içerisinde çalışmaktadır. Programlama yapısı içerisinde birçok kütüphaneyi barındırmaktadır. Bu kaynaklarla daha az kod yazmak mümkündür. Pythton ile masaüstünde çalışan uygulamalar geliştirilebilirsiniz. Ayrıca web üzerinde çalışan uygulamalar geliştirmek hatta Rasperry-Pi gibi donanımları da programlamak mümkündür.

Python Nedir? Python’un Temel İşlevleri Nelerdir?

1. Geniş Kütüphane Desteği: Python, makine öğrenimi uygulamaları için gerekli olan birçok kütüphaneye sahiptir. Ayrıca NumPy ve SciPy gibi kütüphaneler sayesinde sayısal hesaplamalar yapar. Bilimsel hesaplamalar, pandas ile veri manipülasyonu, scikit-learn ile makine öğrenimi algoritmaları, TensorFlow ve PyTorch gibi derin öğrenme kütüphaneleri, bu alanda çalışan geliştiricilere geniş bir araç seti sunar.

2. Yapısal Çeşitlilik: Python, nesne yönelimli, prosedürel ve fonksiyonel programlama paradigmalarını destekler. Bu, geliştiricilere çeşitli yaklaşımlarla makine öğrenimi modelleri oluşturma ve uygulama esnekliği sağlar.

3. Kolay Okunabilirlik: Python’un anlaşılır ve okunabilir sözdizimi, başlangıç seviyesindeki geliştiricilerin hızla öğrenmelerine ve daha karmaşık projeler üzerinde çalışmalarına olanak tanır. Ayrıca, büyük ve aktif bir geliştirici topluluğuna sahiptir. Bununla birlikte , sürekli olarak güncellenen ve geliştirilen makine öğrenimi kütüphaneleri oluşturur. Python’u makine öğrenimi alanında lider konumuna taşımıştır. Geliştiriciler, projelerini paylaşmak ve en iyi uygulamaları öğrenmek için geniş bir kaynak havuzundan yararlanabilirler.

4.Open Source Ekosistem: Python ve birçok makine öğrenimi kütüphanesi açık kaynaklıdır. Bundan dolayı, geliştiricilere kodlarına erişim ve katkı yapma imkanı sağlar, bu da inovasyonu veya gelişimi teşvik eder.

5.Yüksek Verimlilik ve Kolay Kullanım: Python, yazılım geliştirme süreçlerini hızlandıran bir dildir.

Neden Arı Bilgi?

Eğitim sektöründeki köklü geçmişimiz, kurslarını başarıyla tamamlamış binlerce öğrenci ve eğitim verdiğimiz yüzlerce kurumsal firma ile eğitim kalitemizi arttırmaya devam ediyor ve kalitemizi ortaya koyuyoruz. Bireysel veya kurumsal tüm öğrenci adaylarımıza eğitimlerini tamamladıktan sonra, Uluslar Arası Sertifika verme imkanına sahiptir. Ayrıca kurumumuz Python Yetkili Eğitim ve Sınav Merkezi olup, Türkiye’nin en iyi yazılım eğitimi veren unvanına sahiptir.

Python Kursu Sertifikaları:

  • PCEP – Sertifikalı Giriş Seviyesi Python Programcısı
  • PCAP – Python Programlamada Sertifikalı Ortak
  • PCPP-32-1 – Python Programlamada Sertifikalı Profesyonel 1
  • PCPP-32-2 – Python Programlama 2’de Sertifikalı Profesyonel
  • CEPP – Python Programlamada Sertifikalı Uzman

Python Kursu fiyatlarını eğitim danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Detaylı Bilgi Alın

Python’un Kullanım Alanları

1. Yazılım Geliştirme: Python, web geliştirmede kullanılır Bununla birlikte masaüstü uygulamaları, oyunlar veya mobil uygulamalar gibi çeşitli yazılım projelerinde kullanılır.

2. Veri Analizi ve Yapay Zeka: Pandas, NumPy, SciPy veya TensorFlow gibi kütüphanelerle birlikte Python, veri analizi ve yapay zeka uygulamalarında yaygın olarak kullanılır. Yazılımcılar makine öğrenimi ve derin öğrenme projelerinde de sıklıkla tercih eder.

3. Ağ Programlaması: Python, ağ programlaması için geliştirilmiş kütüphaneleri içerir. Bu sayede ağ protokollerini uygulamak veya ağ üzerinden veri iletişimini yönetmek daha kolay hale gelir.

Python ve Yapay Zeka Süreçleri

Son iki yılda, bu alandaki gelişmeler hız kazanmıştır. TensorFlow ve PyTorch gibi popüler derin öğrenme kütüphaneleri, Python’u bu alanda lider konuma taşımıştır. Bu kütüphaneler, karmaşık sinir ağlarının tasarımını, eğitimini ve değerlendirmesini kolaylaştırarak yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesini destekler. Derin Öğrenme (Deep Learning) Eğitimleri hakkında bilgi için tıklayınız: Deep Learning Eğitimi

Python, geniş bir kullanıcı kitlesi ve sürekli olarak geliştirilen kütüphaneleri ile modern programlama dünyasında önemli bir rol oynuyor. Özellikle yapay zeka ve veri bilimi alanlarında sağladığı kolaylıklar. Python’u bu disiplinlerde tercih edilen bir dil haline getiriyor. Her geçen gün gelişen ekosistemi, Python’un gelecekte de programlama dünyasındaki lider konumunu koruyacağını gösteriyor.

0 0 votes
Değerlendir
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
telefon iletisim bilgi
 whatsapp iletisim
bilgi istek formu iletisim
Arı Bilgi İletişim Numarası
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir lütfen yorum yapmayı unutmayınx